Baze de date științifice

Universitatea continuă să beneficieze de acces gratuit și în anul 2013 la urmatoarele baze de date, având ca scop susținerea activității de informare și documentare necesară realizării temelor de cercetare-dezvoltare, prin proiectul : “ACCES NAȚIONAL ELECTRONIC LA LITERATURA ȘTIINȚIFICĂ DE CERCETARE—ANELIS”, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională și implementat de Institutul Național de Informare și Documentare – INID:

I. PLATFORME – COLECȚII DE REVISTE ȘTIINTIFICE DE CERCETARE ÎN FORMAT TEXT INTEGRAL, LIVRATE PRIN INTERMEDIUL INTERNETULUI

ScienceDirect - Platforma Science Direct ofera peste 1800 de reviste cu text integral, cu un indice de impact ridicat, publicate de editura ELSEVIER. Ele sunt structurate pe colectii specializate din disciplinele umaniste, economice, tehnice si medicale. Nivelul academic ridicat precum si aria mare de specializari acoperite au facut ca aceasta baza de date sa fie cea mai importanta resursa internationala academica a zilelor noastre.

Springerlink - SpringerLink pune la dispozitie peste 1600 de jurnale cu text integral si arhiva din 1997 pana la numarul curent. Serviciul Online First™ ofera acces la numerele revistelor cu mult inainte de a aparea in varianta tiparita, astfel beneficiind de informatiile importante mult mai rapid. Reuneste reviste, carti si lucrari de referinte din domeniul stiintei, tehnicii si medicinii.

Taylor and Francis - Taylor and Francis Group publica peste 1000 de reviste si peste 1800 de noi carti in fiecare an, avand in prezent o colectie de carti de peste 20.000 de titluri de specialitate.
Colectia de reviste a Taylor and Francis cuprinde si aparitiile care apartin imprinturile Taylor & Francis, Carfax, Routledge, Psychology Press, Informa Health Care, Spon Press, precum si 63 de reviste de la fosta Scandinavian University Press.

EBSCO - Academic Search Premier- EBSCO - Academic Search Premier contine indexari pentru peste 8.400 de reviste stiintifice, din care 4.700 sunt de tip text integral. Numerele retrospective incepand cu 1975 sau chiar mai vechi sunt disponibile in format PDF pentru peste 100 de piblicatii, iar cautari dupa referinte citate sunt oferite pentru mai mult de 1.000 de titluri. Platforma ofera acoperire text integral pentru domeniile biologie, chimie, inginerie, fizica, psihologie etc.

II. BAZE DE DATE BIBLIOGRAFICE SI BIBLIOMETRICE LIVRATE PRIN INTERMEDIUL INTERNETULUI

CSA Research Pack - Acest pachet de baze de date este special creat de Cambridge Scientific Abstracts (CSA) pentru a oferi cercetatorilor instrumente eficiente in finantarea proiectelor si in activitatea de publicare a articolelor scrise de autori romani. Papers Invited - va prezinta oportunitati de publicare de articole stiintifice in cadrul conferintelor si in numerele jurnalelor de prestigiu. COS Funding Opportunities – Cea mai mare baza de date cu informatii despre granturile de cercetare disponibile in intreaga lume. Community of Scholars – ofera acces direct la comunitatea stiintifica din toata lumea.

Thomson ISI
Thomson ISI – Web of Science - Thomson ISI Web of Science – ofera acces la rezumatele articolelor a peste 9300 de reviste indexate ISI, din 256 de subiecte, din 1990 pana in prezent, majoritatea cotate cu indice de impact ISI. Aceasta baza de date ofera acces la ultimele informatii din domeniul de interes publicate in reviste recunoscute international.

Thomson ISI – Journal Citation Reports - Journal Citation Reports ofera date statistice cuantificabile care permit evaluarea impactului revistelor in comunitatea stiintifica. Aceasta baza de date cuprinde numai reviste cotate ISI. Nu permite efectuarea de cautari dupa autor sau cuvinte cheie. Aceasta baza de date nu ofera rezumatele articolelor, ci doar o lista completa a revistelor cotate ISI si date statistice privind dinamica citarilor.

Thomson ISI – Derwent Innovations Index (DII)- Thomson ISI – Derwent Innovations Index cuprinde date despre 14,3 milioane de brevete si inventii inregistrate din 1963 pana in prezent din 41 de tari, inclusiv Romania.
Accesul este permis prin autentificarea retelei de calculatoare (pe baza de IP-uri publice) apartinand Universitatii noastre.